Tips och råd utomhus

Varje år inträffar flera allvarliga olyckor utomhus, som inte behöver hända. Här hittar du tips och råd för eldning utomhus.

Brandskydd i fritidsbåtar

Vet du vad du ska göra om båten börjar brinna ute till havs?

Brandskydd i fritidsbåtarlänk till annan webbplats

Brandskydd i fritidshus

Här finner du några enkla tips som hjälper dig att öka tryggheten för dig och dina nära.

Brandskydd i fritidshuslänk till annan webbplats

Campa brandsäkert

Husvagnar och tält brinner snabbt – ofta är branden över på några minuter. Som campinggäst har du ett ansvar – både för din egen och andras säkerhet.

Campa brandsäkertlänk till annan webbplats

Elda utomhus

Var försiktigt när du eldar utomhus. Det är viktigt att du har full kontroll över elden och att du har möjlighet att släcka vid behov.

Elda utomhuslänk till annan webbplats

Fyrverkerier

Varje år skadas cirka 100 personer så allvarligt av fyrverkerier att de behöver uppsöka en akutmottagning. De vanligaste skadorna från fyrverkerier är bränn- och sårskador. Skador på händer och fingrar är vanliga liksom skador på huvudet, där framförallt ögonen är utsatta. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Brandskyddsföreningen vänder sig därför gemensamt till allmänheten med ”10 råd för ett säkrare fyrverkeri” med målet att minska risken för onödiga skador.

Fyrverkerier

Grillning

Sommar, sol och grillning hör ihop. Här finns tips på hur du kan grilla brandsäkert.

Grillninglänk till annan webbplats

Hjärt-lungräddning

Så gör du vid plötsligt hjärtstopp.

Hjärt-lungräddning

Åskskydd

Att blixten slår ner i ett hus som direkt börjar brinna är ovanligt. Däremot är det betydligt vanligare att blixten orsakar skador i elektronik och att branden börjar i en skadad dator eller TV. Ta del av våra tips på hur du skyddar dig mot åska och blixtnedslag.

Åskskyddlänk till annan webbplats

Till toppen