Hem & Fritid

Ikon med texten 3 timmars säkerhet, Hem & Fritidsutbildning

Hem- och Fritidssäkerhet

Utbildningen

Varje år söker omkring en halv miljon svenskar akutvård efter att ha skadat sig i hem- och fritidsmiljö. Dessa utgör 80 procent av alla skador till följd av olycksfall i Sverige.

Hem och Fritid är en tre timmar lång gratisutbildning som handlar om att förstå, hitta, värdera och åtgärda risker i sin hem- och fritidsmiljö. Utbildningen bedrivs genom Kalmar läns Brandskyddsförening.

Utbildningen är öppen för alla som verkar i ett icke-kommersiellt sammanhang, som exempelvis privatpersoner, familjer, klubbar, föreningar och andra organisationer.

Bjud hem dina vänner på gratis utbildning

Bjud hem vänner, bekanta, grannar och familjer. Vi kommer hem till dig och bjuder på en underhållande utbildning på fullaste allvar. Under tre timmar summerar vi och reder ut risker och säkerhet i hem- och fritidsmiljö. På ett träffsäkert sätt visar vi risksituationer i ditt hem, och ni får möta personal som har ”de rätta svaren” på alla era frågor.

Att få ta del av det som känns allvarligt på ett lättsamt sätt öppnar upp till dialog och eftertanke. Det blir garanterat en minnesvärd bjudning.

Vi kan komma till er dagtid, kvällstid och om möjligt även helger. Ni måste vara minst tio personer. Utbildningen är gratis. Är ni inte 10 deltagare men ändå vill gå, hör av er så kanske vi kan slå ihop två grupper.